Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο σχολείο οργανώθηκαν δράσεις από το Σύλλογο Διδασκόντων μαζί με τους μαθητές, για την «χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους».

Οι μαθητές έπαιξαν κλασσικά ομαδικά παιχνίδια (basket, volley, ποδόσφαιρο), και διασκέδασαν με παιχνίδια κινητικότητας. Γνώρισαν παραολυμπιακά αθλήματα (goal ball, πετοσφαίριση καθιστών, επιτραπέζια αντισφαίριση) και θα είδαν ενημερωτική προβολή.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάθε τάξη είχε έναν αθλητικό χώρο για 1 ή 2 διδακτικές ώρες. Κατόπιν έναν άλλο κτλ. με ενδιάμεσα διαλείμματα.
Στο κλειστό γυμναστήριο έγινε γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα, όπου ταυτόχρονα θα γινόταν το goal ball (δύο ομάδες των 3 παικτών), το volley καθιστών (δύο ομάδες των 7-9 παικτών) και το ping pong (δύο τραπέζια). Κάθε τάξη ήταν στο κλειστό γυμναστήριο για 2 διδακτικές ώρες.
Στα γήπεδα ποδοσφαίρου και basket (μαζί), κάθε τάξη ήταν για 2 ώρες .
Στα 2 γήπεδα volley (μαζί), κάθε τάξη ήταν για 1 ώρα.

Τα 5μελή μαθητικά συμβούλια ανέλαβαν βασικό οργανωτικό ρόλο. Τα συμβούλια της τάξης που ήταν σε έναν χώρο, οργάνωσαν κατάλληλα ομάδες και έκαναν το συντονισμό, ώστε να συμμετάσχουν στα αθλήματα όλοι οι μαθητές της τάξης που επιθυμούσαν. Επίσης για 1 ώρα έγινε σε κάθε τάξη ένα παιχνίδι κινητικότητας και για 1 ώρα προβολή στην βιβλιοθήκη με τα παραολυμπιακά αθλήματα.

Για να συμμετάσχουν οι μαθητές στα αθλήματα, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να είχαν φέρει στο σχολείο Ατομικό Δελτίο Υγείας που να επιτρέπει τη συμμετοχή σε αυτά.